X
تبلیغات
دنیای علم - گیاهان دارویی

دنیای علم

کلبه مجازی سمپادی

گیاهان دارویی
گل انگشتانه: Digitalis lanata

نام انگليسي: Grecian foxglove

خانواده : گل میمون Scrophulariaceae
گياهشناسي :

گياهي است زيبا، دوساله يا چند ساله و داراي ساقه اي راست به ارتفاع يک متر و حتي بيشتر که در نواحي کوهستاني مي رويد. ساقه بدون كرك و فقط ناحيه مجاور راس آن پوشيده از کرکهاي پنبه اي است. برگهاي بيضوي كشيده، نوک تيز و به رنگ سبز تيره دارد. پهنک برگهاي آن، به پهناي 3 و به طول 27 تا 30 سانتي متر مي باشد و در سطح آنها 2 نوع كرك ترشحي و غير ترشحي ديده مي شود. کاسه گل به رنگ قرمز ديده مي شود.

خواص دارويي وموارد مصرف :

از اين گياه به علت سميت زياد استفاده هاي درماني زيادي نمي شود و فقط براي رفع بعضي از عوارض قلبي مشابه دريچه ميترال استفاده مي گردد. گلیکوزیدهای قلبی دیژیتالین ودیژیوتوکسین که از مهمترین گلیکوزیدهای تقویت کننده ی قلبی می باشند از همین گیاه گرفته می شوند .

پراکنش :

توليد کننده هاي عمدة آن كشورهاي آلمان، لهستان، هلند، مجارستان، انگلستان، روسيه و هند
مي باشد.

نيازهاي اکولوژيکي :

اين گياه آب و هواي گرم وخشک را مي پسندد ولي زمستانهاي سخت را بدون اينکه خسارتي ببيند به خوبي تحمل مي کند. بذور در 7 درجه سانتيگراد شروع به جواني زني مي کنند. ولي بهترين درجه حرارت جوانه زني 20-18 درجه سانتيگراد مي باشد. جهت ورود به مرحله گلدهي، نياز به نور و گرماي فراوان در طول دوره رويش خود دارد. اين گياه در صورتي که متوسط درجه حرارت روزانه کمتر از 15 درجه سانتيگراد باشد رشد نخواهد کرد . به شرايط اسيدي مقاوم بوده ودر صورتي که ميزان بارندگي بيش از 650 ميلي متر باشد بر روي رشد و ميزان مواد موثره آن اثر سوء دارد . از لحاظ خاک نياز به خاکهايي با بافت متوسط و غني ازعناصر غذايي و نيز آهک دارد. خاکهاي کاملا" شني و نيزخاکهاي خيلي مرطوب براي کشت اين گياه مناسب نمي باشند
معالجه با گل انگشتانه
ويليام ويدرينگ، در مدتي طولاني نتوانست هيچ درماني براي يك بيمار مبتلا به استسقاي شديد ناشي از نارسايي قلبي پيدا كند. ناگهان بيمار رو به بهبود رفت. بستگان او اقرار كردند كه به او يك جوشانده گياهي تهيه شده بر مبناي يك دستورالعمل قديمي خانوادگي داده‏اند و در سال 1775دكتر ويدرينگ شروع به تجربه كردن با گياهان دارويي گوناگون موجود در آن جوشانده كرد و گل انگشتانه را به عنوان مهمترين آنها شناسايي كرد. در سال 1785او مقاله خود را تحت عنوان «شرح گل انگشتانه و برخي از كاربردهاي پزشكي آن» منتشر كرد. اين مقاله شرح 200مورد استسقا و نارسايي قلبي بود كه او با استفاده از اين گياه موفق به درمان آنها شده بود و همراه آن يادداشت هايي در مورد اينكه كدام قسمت‏هاي گياه بيشترين اثر را دارند و چه موقع بايد آنها را جمع آوري كرد تا اين اثر را داشته باشند. ويدرينگ همچنين دريافت كه مقدار درماني گل انگشتانه بسيار نزديك به مقداري است كه مسموميت ايجاد مي‏كند، بنابراين در تجويز و مصرف آن احتياط فراواني لازم است. تجزيه و تحليل‏هاي بعدي منجر به استخراج دو گليكوزيد قلبي ديگوكسين و ديژيتوكسين شد. اين داروها امروزه هنوز هم براي درمان ناراحتي‏هاي قلبي به كار مي‏روند.

 

 


 مشخصات

گیاهی علفی پایا از تیره سیب زمینی با ریزومی خزنده وساقه ای گوشه‌دار و راست است. برگی دم‌دار و در گروه دوتائی قرار گرفته‌اند.

 خواص داروئی

دافع اسید اوریکِِ، نقرس، روماتیسم، ناراحتیهای کلیه و میزراه‌ها (مجاری ادرار) و دارای ویتامین ث.

 مراحل رشد و نمو

عروسک پشت پرده که کاکنج نیز نامیده می‌شود گیاهی است یک ساله یا چند ساله، زیبا و به بلندی کمتر از نیم متر. گلهای آن سفید وکوچک هستند. کاسه گل پس از گرده افشانی و لقاح می‌روید، درشت، متورم و رنگین می‌شود و به رنگ نارنجی تند با برگ‌های برجسته در می‌آید. درون آن میوه گیاه به شکل سته نارنجی رنگی تشکیل می‌شود. معمولأ در پاییز پارانشیم کاسه گل تحت تأثیر فعالیت‌های باکتری‌های سلولز خوار تجزیه می‌شود، در نتیجه فقط شبکه رگبرگ‌های کاسه به شکل تور سفید رنگ ظریف و نازکی باقی می ماند و میوه گرد درون آن نمایان می‌شود. به همین علت است که این گیاه را عروسک پشت پرده می‌نامند.

 خواص دارویی

برگ و میوه این گیاه خاصیت دارویی دارد.

عروسک پشت پرده طبعی سرد و خشک دارد و اثراتی نظیر مدر، تب‌بر، ضد انگل، تصفیه کننده خون و قاعده‌آور دارد.

برای رهایی از کرم کدو (تنیا) و انگل‌های معده و روده می‌توان از ۲۵ گرم میوه عروسک پشت پرده همراه با ۲۵ گرم درمنه استفاده کرد.

میوه عروسک پشت پرده شبیه گیلاس است و ویتامین C آن بیشتر از لیمو است.

از عروسک پشت پرده برای درمان بیماریهای زیر می‌توان استفاده کرد :

زخم مجاری ادراری، بواسیر، هپاتیت، استسقاء (آب طلبی)، ناراحتی‌های پوستی مانند جوش و کورک (به صورت مخلوطی از روغن با سوخته میوه)، برونشیت و تنگی نفس، رماتیسم و نقرس.

از میوه آن برای تسهیل زایمان نیز می‌توان استفاده کرد.

 در ایران

این گونه از عروسک پشت پرده فقط در جنگل‌های شمال می روید.

 

                        


شنبلیله

شنبلیله سبزی اصلی قورمه سبزی ، غذای مطبوع ایرانی است . این گیاه در نواحی مختلف ایران ، مصر ف هند ف الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا می روید . شنبلیله دارای مواد چرب ف مواد نشاسته ای ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهای بنام گونل لین می باشد

تركیبات شیمیایی:

البته این گیاه دارای طعم و اسانس معطر می باشد . تحقیقات جدید نشان داده است كه شنبلیله دارای اسید نیكوتینیك یا نیاسین كه ویتامین B3 نیز نامیده می شود ،‌می باشد . این ویتامین عامل جلوگیری كنند ه از بیماری پلاگرا می باشد و همچنین اثر گشاد كننده عروق را نیز درا است .

 خواص داروئی:

یكی از دانشمندان با تحقیقات زیادی كه روی شنبیلیه انجام درد دریافت كه شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال بسیار موثر است . شنبلیله در طی قرون گذشته  در ایران برای بسیاری از بیماریها مصرف می شده است . برای این منظور حتی از دانه شنبلیله استفاده شده است و بیماریها سریعا بهبود پیدا می كند .

شنبلیله چون دارای مواد فسفره ،‌آهن ،‌ازته و یاستازهای مختلف می باشد تقویت كننده لوزالمعده نیز می باشد و بنابراین دستگاه هاضمه را بكار انداخته و لاغری های مفرط را از بین می برد .

شنبلیله بطور كلی شفادهنده بیماریهای روحی و جسمی است وحتی اثرات مفیدی در اشخاص مبتلا به مرض قند و سل ریوی و استخوانی درد . در قدیم شنبلیله برای مداوای بیماری قند بكار می رفته است دانه شنبلیله با این همه خواص مفید دارای بوی ناپسند است بنابراین برای استفاده از آن دانه در شده آنرا با مواد معطر باید مخلوط نمود كه بوی بد آن را تا اندازه ای برطرف كنند .

طرز استفاده:

برای تهیه پماد شنبلیله 3 تا 4 قاشق سوپخوری در دانه شنبلیله را با سركه مخلوط كرده و برای رفع التهابهای سطحی پوست بدن مصرف كنید .برای تقویت عمومی بدن بهتر است كه دانه شنبلیله و گیاه آن را قبل از غذا مصرف كرد

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.

 

                    

 


گل‌ ساعتی‌

Passiflora incarnata L .
از خانواده‌ Passifloraceae
انگلیسی‌ Passion Flower , Grenakilla
نام‌های‌ رایج‌: پاسی‌ فلورا، زهرهٔ‌الساعهٔ‌، چرخ‌الفلاک‌، ابوسبعه‌ الوان‌.
گل‌ ساعتی‌ گیاهی‌ است‌ زینتی‌ از تیره‌ موردیها که‌ دارای‌ بوته‌ای‌ بلند و برگهای‌بیضی‌ شکل‌ متصل‌ بهم‌ و شامل‌ ۵ تقسیم‌ کامل‌ است‌. گلهای‌ آن‌ درشت‌ و به‌شکل‌ساعت‌ است‌. رنگ‌ گلها قرمز، ارغوانی‌، آبی‌ و بنفش‌ می‌باشد. ساقه‌ آن‌ چون‌ به‌درختان‌ مجاور می‌پیچد و بالا می‌رود. از این‌ رو آنرا پیچ‌ ساعتی‌ زیر می‌نامند.میوه‌اش‌ سبز و زرد رنگ‌ است‌.
این‌ گیاه‌ حاوی‌ فلاونوئید و آلکالوئیدهای‌ گروه‌هارمالا Harmalaواسیدسیانیدریک‌، در میوهٔ‌ آن‌ اسید سیتریک‌ و نیز دارای‌ پرولین‌ ، مالتول و اتل مالتول است .
قسمت‌ مورد استفاده‌: از برگ‌ و میوه‌ و گلهای‌ گیاه‌ پاسیفلور استفاده‌ دارویی‌به‌عمل‌ می‌آید.
● خواص‌ و اثرات‌ دارویی‌: طبع‌ پاسی‌ فلور یا گل ساعتی گرم‌ است‌.
الف) گل ساعتی در موارد اضطراب ، بیخوابی ، تشنج به کار می رود .
در مصارف داخلی به عنوان مسکن ، خواب آور ملایم ، هیستری ، اسهال ، اسهال خونی ، درد عصب ، تپش قلب عصبی یا تاکی کاردی ،آنتی اسپاسمودیک یا ضد اسپاسم و ضد انقباض ،ضد دردبرای درد اضطراب عصبی ، آسم نا منظم ، قاعدگی درناک یا دیسمنوره ، بواسیربه کار می رود .
ب) در کاربرد بالینی از نظر بیخوابی و تشویش و بی قراری عصبی و اضطراب و مورد استفاده قرار می گیرد .
ج) گل خشک و میوه گل ساعت در طب سنتی برای نگرانی ، بیخوابی و تشنج به کار برده می شود .
د) مالتول و اتل مالتول هر دو روی دستگاه اعصاب مرکزی عمل مسکن دارد و تاثیرآن درزمان خواب از هکسوباربیتون بیشتر است .
و) گیاه‌ گل‌ ساعتی‌ دارای‌ اثرات‌ ضد اسپاسم‌، خواب‌آور و آرام‌ بخش‌ می‌باشد که‌به‌صورت‌ وسیع‌ در اشکال‌ داروئی‌ قطره‌ و قرص‌ به‌صورت‌ ساده‌ و یا مخلوط‌ با سایرگیاهان‌ دارویی‌ نظیر والریان‌ (سنبل‌ الطیب‌) عرضه‌ و مصرف‌ می‌گردد. قطره‌ پاسی‌فلور که‌ از برگ‌ و میوه‌ و گلهای‌ آن‌ تهیه‌ می‌گردد را می‌توان‌ در ناراحتی‌های‌ عصبی‌،اضطراب‌ ضعف‌ اعصاب‌، هیستری‌، بی‌خوابی‌ و اسپاسم‌ و تنش‌های‌ عضلانی‌ به‌کاربرد.
هـ) ریشه‌ گیاه‌ گل‌ ساعت‌ سمی‌ است‌ ولی‌ به‌مقدار کم‌ برای‌ کشتن‌ کرم‌ معده‌می‌توان‌ خورد.
ی) عصاره‌ برگهای‌ آن‌ به‌نسبت‌ مساوی‌ در یک‌ حلال‌ در حدود ۵۰ قطره‌ (۲ـ۱) گرم‌در روز به‌عنوان‌ آرام‌کننده‌ دردهای‌ عصبی‌ و رفع‌ بی‌خوابی‌ و ضعف‌ اعصاب‌می‌خورند.
ر) ضماد برگ‌ آن‌ برای‌ التیام‌ زخم‌ برروی‌ زخم‌ می‌گذارند.
ز) نسخه‌ برای‌ پیش‌گیری‌ از حمله‌های‌ قلبی‌
ژ) یک‌ قاشق‌ مرباخوری‌ برگهای‌ خشک‌ گل‌ ساعت‌ در ۲۰۰ گرم‌ آب‌ جوش‌ ریخته‌و ۱۵ دقیقه‌ می‌خیسانند از این‌ دم‌ کرده‌ یک‌ پیمانه‌ قبل‌ از خواب‌ جهت‌ رفع‌بی‌خوابی‌ خورده‌ می‌شود.
ص) مصرف‌ گل‌ ساعت‌ در موارد عروق‌ کرونر قلب‌، مالیخولیا، تشنج‌، پرش‌ اعضاء،تشویش‌ و تقویت‌ و تپش‌ قلب‌، همچنین‌ تنظیم‌ قاعدگی‌ می‌باشد .
● احتیاط‌: مصرف‌ این‌ دارو، در کودکان‌ زیر دوسال‌ و در افراد با سابقه‌ آلرژی‌ غذایی‌ وگیاهی‌ منع‌ شده‌ است‌. نیز این‌ دارو را نباید در زنان‌ حامله‌ و یا شیرده‌ مصرف‌ کرد.مقدار مصرف‌ در افراد بالای‌ ۶۵ سال‌ باید از مقادیر کم‌ شروع‌ شده‌ و میزان‌ مصرف‌به‌ مرور افزایش‌ یابد تا به‌ حد افراد عادی‌ برسد. در هرحال‌ باید زیر نظر پزشک‌ و بامشورت‌ کارشناسان‌ گیاه‌درمانی‌ از نظر شناخت‌ نوع‌ گیاه‌، مصرف‌ شود.


کلیات گیاه شناسی

زعفران گیاهی است پایا با ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است. ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل می‌شود. این پیازها سخت و مدور و گوشت‌دار و پوشیده از غشاهای نازک قهوه‌ای رنگ می‌باشد. گلهای زعفران ارغوانی ، منظم و شامل لوله‌ای دراز است که به سه گلبرگ و کاسبرگ منتهی می‌شود. زعفران خیلی مرغوب قسمت كلاله گل یعنی قسمت انتهایی خامه است و میله خامه ، زعفران درجه دو و نامرغوب را تشکیل می‌دهد.

برداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله هر گل را برمی‌دارند و بین کاغذ قرار می‌دهند تا خشک شود و سپس بسته بندی می‌کنند. استاندارد زعفران که در فرانسه صورت گرفته است اعلام می‌دارد که باید 50 عدد از الیاف زعفران بیشتر از 277 گرم وزن داشته باشد و درصد رطوبت آن 13 درصد باشد. همچنین هر میلیگرم آن باید بتواند 700 سانتیمتر مکعب آب را بطور محسوس رنگی کند.

ترکیبات شیمیایی

رنگ زعفران مربوط به ماده‌ای به نام کروسین است که در آن وجود دارد. پیاز زعفران سمی است و مصرف بیش از حد آن برای حیوانات کشنده است.

خواص داروئی

زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. مهمترین خاصیت زعفران که از قدیم‌الایام از آن استفاده می‌شده است درمان افسردگی می‌باشد. این خاصیت مهم حتی در شعر شاعران نیز انعکاس یافته است. شاهد آن شعر خاقانی است که می‌گوید:

گر کسی را زعفران شاید فزاید گو فزای چون تو با غم خو گرفتی زعفران کس مخور

 

        خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود.

  • اثر مسکن درد دارد.
  • قاعده‌آور است.
  • باعث تحریک اعصاب می‌شود.
  • زعفران خون ساز است و گردش خون را آسان می‌سازد.
  • مصرف زعفران خونریزیهای بعد از زایمان را از بین می‌برد.
  • قوای جنسی را تقویت می‌کند.
  • كبد را تصفیه و قوی می‌سازد.

       سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشيت دارد.

  • كليه و مثانه را پاک می‌کند.
  • آرام بخش و خواب‌آور است.
  • زعفران ضد تشنج است.
  • گاز معده را برطرف می‌کند.
  • ادرار آور است.
  • اگر می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید زعفران بخورید.

طرز استفاده

از زعفران می‌توان به شکلهای مختلف استفاده کرد.

  • دم کرده زعفران یا چای زعفران: 2 گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت روی آتش بسیار ملایم بگذارید تا دم بکشد.

  • گرد زعفران: زعفران را در فر با حرارت 25 درجه سانتیگراد خشک کرده و سپس آسیاب کنید و از الک خیلی ریز رد کنید تا گرد نرمی بدست آید.

مضرات

چون زعفران بر روی سيستم توليد مثل اثر دارد بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن احتراز کنند زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود. خوردن زیاد زعفران برای کلیه‌ها مضر است. اشتها را کم می‌کند و ایجاد سردرد می‌کند و باعث اختلال حواس می‌شود. زعفران را باید در شیشه‌های دربسته و دور از نور نگهداری کرد زیرا عطر و رنگ خود را در اثر نور از دست می‌دهد.

                   

 

                   


آشنایی با خواص دارویی گیاه زرشک


مصرف طبی زرشک به دوره مصر باستان می رسد که فراعنه و ملکه ها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف می کردند.

امروزه، گفته میشود این گیاه درد مفصلی ، روماتیسم و تورم ناگهانی پسوریازیسرا تسکین می بخشد. انواع عفونتهایی که زرشک می تواند در درمان آنها مؤثر واقع شود عبارت است از: عفونت گلو ، مجاری ادراری ، مجاری معده ای- روده ای ، ریه ها ، عفونتهای مخمری و اسهال.

  سبوس ریشه و ساقه این گیاه خاصیت درمانی دارد. ریشه وساقه این گیاه زردرنگ است و اروپاییها و آمریکای شمالی برای رنگ آمیزی لباس از آن استفاده می کردند. اما ترکیبات موجود در سبوس این گیاه زرشک را به عنوان یک گیاه درمانی مطرح کرده است. سبوس و پوسته این گیاه حاوی الکالوئید هست، که به عقیده برخی از افراد آنتی بیوتیک است و به عقیده متخصصان طب گیاهی سبب تحریک خاصیت ضد عفونی غشای مخاطی بدن میشود.

  به منظور پی بردن به این ادعا، اگر قطره ای زرشک را روی زبان خود بگذارید، دهان شما آبکی خواهد شد. این بدان معنا نیست که زرشک طعم خوبی دارد، بلکه این گیاه تقریباً تلخ است بلکه به گفته کارشناسان طب گیاهی، وقتی دهان شما آبکی میشود سبب میشود که بتوانید با عفونت مبارزه کنید. این گیاه در اثر تحریک بخشهایی از سیستم ایمنی بدن این اثر را بر جای می گذارد.

معرفی گیاه :

  زرشک گلی است که طول آن به ۳متر می رسد، و دارای شاخه های خاکستری است. برگهای آن دارای دندانه های سونی است. بین ماههای فروردین و خرداد غنچه ها و گلهای زرد روشن از آن جوانه می زنند. این غنچه ها و گلها در فصل پاییز رنگ قرمز گیلاسی به خود می گیرند که به صورت بوته های خمیده رشد می کنند. می توانید از زرشک رسیده برای تهیه مربا استفاده کنید، یا آنرا همانند “قرقاط” مصرف کنید. زرشک کمی ترشتر است ولی به اندازه قرقاط تلخ نیست.
 

ترکیبات گیاه :

  سبوس و ریشة زرشک حاوی انواع بسیاری از مواد شیمیایی به نام “آلکالوئید ایزوکینولین” است. دانشمندان و محققان این ترکیبات را در طول سالیان متمادی مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند، و پی بردند که آنها در واقع خواص آنتی بیوتیکی دارند.

  برخی از آنها باعث پایین آوردن تب ، کاهش تورم و فشار خون شده و به تنظیم ضربان قلب و انقباض عضلات قلب کمک می کنند.

اشکال موجود :

  زرشک در شکل چای، کپسول، عصاره ها، مایع یا تنتورها و یا پماد موضعی عرضه میشود. عصاره های حاصل از این ماده به صورت دارویی حاوی ۸ تا ۱۲ درصد محتوای الکالوئید ایزوکینولین استاندارد شده است.
 
نحوه مصرف :

  اگر به علت عفونتهای مکرر غالباً آنتی بیوتیک زیاد مصرف کرده اید، پزشک شما به عوض داروهای تجویزی، ممکن است داروهای گیاهی را نیز مدنظر قرار دهد. دلایل متعددی برای این ادعا وجود دارد. زرشک می تواند احساس سرحال بودن به شما دهد و شما را از سایر معالجات نجات دهد. همچنین، میزان مقاومت به آنتی بیوتیکها رو به افزایش است. به منظور رهایی از این وضعیت. بسیاری از معالجین به سایر راههای درمان بیماریها روی می آورند. بنا به دلایل مشابه. پماد زرشک را نیز می توان برای درمان ورم مفاصل یا پسوریازیس تجویز کرد، چون داروهایی که به طور مرتب برای درمان این حالات مصرف میشوند ممکن است تعادل بدن شما را مختل سازند. غالباً عوارض جانبی ناشی از معالجات درمانی قوی سبب تحریک واکنشهایی در بدن میشوند که به مثابه یک بیماری کاملاً جدید می تواند جلوه کند. صرف نظر از هرگونه دلیل ، وقتی پزشک شما بداند که قطع مصرف دارو هیچگونه خطری برای سلامتی شما ندارد، می تواند در عوض ، مصرف زرشک را تجویز کند.

  زرشک همچنین می تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه توصیه شود. هرگز نباید بیش از پنج تا هفت روز زرشک مصرف کرد. اگر معده شما حساس است، مصرف این ماده به مدت سه تا پنج روز احتمالاً کافی است. برای درمان گلودرد ، عفونتهای مثانه ، اسهال ، برونشیت یا عفونتهای مخمری از اشکال قابل مصرف زرشک حالت مورد نظر را بر گزینید :

چای: ۲ تا ۴ گرم ریشه خشک زرشک خیس خورده، روزانه ۳ بار.

تنتور: (محلول ۵٫۱ ساخته شده از گیاه و الکل یا گل، الکل و آب) به میزان ۳ تا ۶ میلی لیتر (۲٫۱ یا ۱ و ۲٫۱قاشق چایخوری، روزانه سه بار)

عصاره های خشک: ۲۵۰ تا ۵۰۰ میلی گرم، روزانه سه بار.

برای درمان آرتریت، پسوریازیس، ناراحتیهای پوستی: ۱۰ درصد عصاره زرشک را روزانه سه بار روی پوست بدن بمالید.

  باید توجه داشت که پاره ای از عفونتها در صورت مصرف نکردن آنتی بیوتیک ممکن است خطرناک باشند. هرگز در این فکر نباشید که در صورتی که بدن شما به آنتی بیوتیک قویتر نیاز دارد به جای آن از گیاهانی مانند زرشک استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که دستورالعملهای درمانگر خود را رعایت می کنید.

نکات احتیاطی :

  اگر زرشک به صورت صحیح استفاده شود ماده دارویی بی خطری است، اما در صورت باردار بودن از مصرف آن اجتناب ورزید.

تداخل های احتمالی :

  میزان مصرف بالای این گیاه به مدت طولانی می تواند سبب ناراحتی معده و روده ها شود ، و جذب ویتامین B کافی در بدن را مشکل کند.

                 

[ پنجشنبه بیست و هفتم آبان 1389 ] [ 12:51 ] [ پژوهشگران جوان ]

[ ]